júl
16

2003-ban készült az első gokartos oldalunk, a worldformula.hu.
2005-ben, a magazin (papír) kiadása után regisztráltuk be a gokartmagazin.hu domaint és onnantól kezdve nem csak a World Formula géposztálynak, hanem a gokartsportnak készült az oldal.
Egy évvel később jött a gyorsasagimagazin.hu. Ekkor már ki lett találva egy közös elnevezés, Gyorsasági és Gokart Magazin-ként működött a portál.
Időközben elkészültek a 325i.hu, suzukikupa.hu és lotuskupa.hu márkakupa oldalak, ezek is jól illettek az őket összefogó név alá.

Tavaly Bertalan Zsolt felajánlotta, hogy a gyorsasági autósporttal foglalkozó oldalt az egyszerűbb, rövidebb gyorsasagi.hu domainnel használjuk. Ez meg is történt, így a feleslegessé vált gyorsasagimagazin.hu domain el lett vetve, és ezzel a Gyorsasági és Gokart Magazin, mint márka, "szétesett".

Ezt követően kezdtünk el újra gondolkodni, hogy milyen nevet találjunk egy olyan oldalnak, amely átfogja az autó- és gokartsport tartalmakat. Egy rövid név kellett, amit a külföldiek is meg tudnak jegyezni, hiszen nem egyszer előfordult, hogy külföldi versenyeken megkérdezték, hogy hol láthatják majd az általam készített képeket. Mondanom sem kell, hogy a gyorsasagimagazin.hu, de még a gokartmagazin.hu is kínaiul volt számukra.

A megoldás végül az AUTOKART lett, az AUTÓsport és a goKART összevonásából.
Már ezen a néven kezdtük el a közösségi oldalakon a tevékenységet, így a Facebook-on, Twitteren és itt a blog.hu-n is ez alatt a név alatt futnak a tartalmak.

Az AUTOKART tehát összefogja az alatta lévő oldalak tartalmát és leválogatás nélkül nyújtja az információkat az Autós Gyorsasági OB-ről, a Suzuki Kupáról, a BMW 325i Challenge-ről, a Gokart OB-ről és a Lotus Kupáról. Akit mindez érdekel, annak elég az AUTOKART nevet megjegyeznie.

A www.autokart.hu domain jelenleg a Facebook-ra mutat, ahol a frissítéseket osztjuk meg az oldalhoz csatlakozott tagokkal. Rövid híreink a www.twitter.com/autokart csatornán jelennek meg. Az autokart.blog.hu szerepe az olyan tartalmak megjelenítése, amelyek nem sorolhatók be semelyik rovatunkba sem, így például a személyes éménybeszámolók is itt olvashatók majd.

Biztos észrevettétek, hogy a gyorsasagi.hu és a suzukikupa.hu egy új formában jelenik meg a hónap eleje óta. Megújul az oldal motorja, a tartalmak átmigrálásával a többi oldal is hamarosan átkerül az új keretbe. A következő a 325i.hu, majd a gokartmagazin.hu és a lotuskupa.hu kerül sorra.

A végére maradt a legfrisebb újdonság. Az m.autokart.hu címen, mobiltelefonon böngészhető formában olvashatók a cikkek, valamint elérhetők a versenynaptárak valamint a bajnokságok állásai. Egyelőre, a jövőben természetesen a mobil tartalom is bővülni fog.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autokart.blog.hu/api/trackback/id/tr42155784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása